OrtoBioNomi

OrtoBioNomi betyder läran om den rätta rörelsen. ”Orto” betyder korrigera, ”Bio” betyder liv och ”Nomi” betyder lag eller lära.

Med mjuka rörelser, lätta tryck och i avslappnande ställningar letar vi efter det smärtfria och spänningsfria läget. Vi jobbar med den rörelse som finns för att påskynda kroppens naturliga läkningsprocess. Vi jobbar MED kroppens naturliga rörelsemönster, INTE EMOT.

Vi tvingar inte kroppen till manipulationer eller stretching utan vi ger kroppen en egen chans att korrigera sig själv, att hitta tillbaka till det naturliga rörelsemönstret. Ibland kallas den här behandlingen för mjuk kiropraktik.

Hur fungerar OrtoBioNomin?

När det finns en obalans eller störning i rörelseapparaten skapar det en blockering vilket ger värk och smärta någonstans i kroppen. Flyttar man eller ändrar läge på leden eller muskeln med en lätt kompression öppnar vi upp för flödet och blockeringen kan släppa taget. Vatten rinner där det är minst motstånd, likaså är det med flödet i kroppen

Vem passar det?

Det passar alla eftersom det precis som en massage löser upp spänningarna i kroppen, men det är även en behandlingsmetod som rättar upp ett snett bäcken, kotpelaren och andra ”ojämnheter” i kroppen som t.ex.
ett löparknä, smärta i axeln, nackvärk osv. Dessutom är behandlingen så skonsam att även den som har whiplash, fibromyalgi eller reumatism kan få den.

Hur ofta?

Oftast har ju inte problemet i kroppen uppstått på 50 min utan kanske är något man gått och dragit på ganska länge. Många problem härrör från saker vi varit med om som barn/ungdomar, tex. fall från hästryggen, man kanske spelat fotboll/hockey och åkt på tacklingar osv. Man får räkna med 5-6 behandlingar, ibland fler och ibland färre. Det beror naturligtvis vad man söker för. Ju mer du berättar för mig om din ”skadehistoria”, desto lättare har jag att komma till ursprunget av problemet.